Surnud mäger ootas mitu päeva matmist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäger
Mäger Foto: SCANPIX

Anonüümseks jääda soovinud tervisesportlane leidis pühapäeval Kõrgemäe ja Vinni mägede vahel sörkjooksu tehes teeservast surnud mägra.

Sportlase sõnul oli loom juba kergelt haisema läinud ja kubises kärbestest. “Hirm oli suur niigi leviva seakatku ees,” tunnistas ta ja seepärast helistas hädaabinumbril 112. Häirekeskusest anti maanteeinfo number ja soovitati sinna pöörduda.

Maanteeinfole andis helistaja korjuse täpsed koordinaadid – Karitsa ja Mäetaguse küla vaheline teelõik karjääri läheduses.

Paraku oli korjus veel kolmapäevalgi alles.

“Midagi ei olnud muutunud, mägra korjus haises tee ääres, kubises ussidest ning levitas pisikuid,” pahandas tervise­sportlane.

Eile asjast kuuldes saatis Vinni vallavanem Toomas Väinaste keskkonnaspetsialisti asja uurima. Spetsialistile meenus, et maanteeinfo andis esmaspäeval talle teada mägra korjusest, mispeale ta kohale sõitis. Et korjus oli niivõrd lagunenud, ei saanud ta seda sõiduautoga ära viia. Pärast aga unustas.

Eile siis sõideti kohale juba veoautoga. Selgus, et mägra korjus oli Rakvere valla maaalal. Sellest numbrit ei tehtud – mäger sai lõpuks maamulda.

Vinni valla juhi Toomas Väinaste sõnul korraldab nende maaalal leitud surnud metslooma matmise üldjuhul omavalitsus.

Keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader ütles, et leitud loomakorjusest tuleb teatada keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313.

 Inspektsiooni valvetelefon töötab ööpäev läbi ja sinna tuleb teatada mitte ainult surnud metsloomadest, vaid ka haavatud või vigastest ulukitest, igat liiki reostusest, ebaseaduslikust prügi ladustamisest – kõigest keskkonnaga seonduvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles