Keio Soomelt: “Lõpuks ootad, et öeldaks kas või “ei””

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Soomelt.
Keio Soomelt. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere kultuurikeskuse juht Keio Soomelt pani ameti maha. Ta on väsinud. Muutumatusest. Ebamäärasusest. Tühjadest lubadustest. Rõõmu on olnud inimestest, aiast, muusikast. Ja festivalidest.

Miks panite Rakvere kultuurikeskuse ukse selja taga otsustavalt kinni?

Viis aastat sellel ametikohal on täis saanud ja juba aasta otsa oli tunne, et tahaksin midagi muuta. Kaks viimast aastat on olnud üsna keerulised. Pidevad võimuvahetused Rakvere linnas on olnud ka väsitavad. Ise tunnen, et asi ei toimi nii hästi, kui tahaksin.

Mis siis kultuurijuhi ja linna(pea) vahel ei sujunud?

Kõigi nelja linnapeaga olen väga rahul, koostöö on laabunud kuni lõpuni väga ladusalt. Abilinnapeade tasandil on vahel asjad keerulisemad. Minu jaoks oli ideaalne töömeeskond Andres [Jaadla – toim] ja Ain [Suurkaev – toim]. Andres oli tohutu visionäär, Ainil oli sisemine struktuur hästi paigas. Praegu on õhus palju lahtisi otsi, segadust ja ebamäärasust. Midagi pole hästi ega halvasti, on kuidagi “on-kah”.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles