Vabatahtlikuks teeb vaba tahe

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii need vabatahtlikkuse aastakümned kogunevad. Kadrina priitahtlikud päästjad alustavad väljasõite 88 aasta vanusest komandost, sõites sündmuskohale 40aastase autoga. Enne veel kiivirid pähe, voolikud kaasa – ja minekule!
Nii need vabatahtlikkuse aastakümned kogunevad. Kadrina priitahtlikud päästjad alustavad väljasõite 88 aasta vanusest komandost, sõites sündmuskohale 40aastase autoga. Enne veel kiivirid pähe, voolikud kaasa – ja minekule! Foto: Meelis Meilbaum

Hoolimisel, armastusel, headusel ja tänulikkusel on võime muuta ilma, maad ja inimesi. Vähem, rohkemgi! Maailma muutmine on mõnikord keeruline, kuid vabatahtlikud meie seas on alati laetud. Nad julgevad, hoolivad ja tahavad muuta ja muutuda. Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves on öelnud: “Mida rohkem vabatahtlikkust, seda parem elu.”

Priitahtlike pritsimeeste leekivad saatused

“Tuul kogub jõudu. Pööris! Tõmme! Kõik süttib, põleb, suitseb ja kärssab! Ah sa poiss, tuulekeeris otse peal! Tulekera on kõikjal. Põlemine! Suits! Tahm!” jutustavad vaheldumisi Arne Kastemäe (72) ja Lembit Liiv (65). “Ja mis siis edasi saab, Kadrina vabatahtlikud päästekomando mehed?” “Mis seal ikka, käemärkidega näitame, et vesi joana peale, ja ongi kõik! Edasi! Minek!” räägivad mehed, kes vabal tahtel iga päev ennetavad, päästavad ja kustutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles