Otsuseid tuleb teha kiiresti

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Väinaste
Toomas Väinaste Foto: Meelis Meilbaum

Järgmise aasta alguses saab Toomas Väinaste öelda, et on Vinni valda juhtinud 14 aastat. Väinaste sõnul poliitika teda varem ei huvitanud, vaid ta pühendus OÜ Auto Rasivere juhtimisele. Ühel päeval aga tegid vallavolikogu esimees Vello Tafenau ja rahvaasemik Ülo Ülesoo talle ettepaneku

Kuigi üleminek ettevõtluse tippjuhi kohalt omavalitsusjuhi kohale meest ei heidutanud, võttis ta siiski mõtlemisaega. “Tippjuht peab suutma otsustada kiiresti,” selgitas Väinaste. Nii ta esimesel tööpäeval Vinni vallavalitsuses vallaametnikele ütleski: “Tulen tootmisest ja kõik peavad arvestama, et otsustan täna ja praegu. Kui hakkame kaua arutama, siis ei jõua elu edasi viia.”

Väinaste sõnul kaotas ta Vinni vallavanema kohta vastu võttes palgas 4000 krooni. Hiljem ta töötasu küll tõsteti, kuid vallajuht ei mäleta, kas see osaühingu juhi palgani küündis või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles