Galerii: Teadlaste öö põnevad tegemised

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres oli Teadlaste öö raskuspunkt reaalgümnaasiumis, kus jätkus palju põnevat tegemist.

Samal ajal, kui üle reaalgümnaasiumi laius võimas topeltvikerkaar, kees kergelt äädika järele lõhnavas koolimajas elu, sest Teadlaste Öö tõi kohale palju väikeseid ja suuremaid hobiteadlasi.

Koolimaja aatriumisse oli end sisse seadnud teaduskohvik, kus külalistele pakuti õhtu teemaga sobivat toitu nagu maa siseehituse salat, laboritarvete küpsised ja vedela lämmastiku jäätis. Lisaks uute maitsetega katsetamisele said külalised ise ka päriselt eksperimenteerida.

Näiteks proovisid vennad Vairo ja Vainar järele, mis juhtub siis kui äädikale soodat lisada.

Erinevad töötoad tekitasid külalistes samuti palju elevust. Kilkeid kutsus esile keemia õpikoda, kus kahest värvitust lahusest kokku saadud kunstveri näis vägagi loomulikuna. Lustakas 11-aastane Agur rääkis naljatlemisi, kuidas talle tegelikult keemia õppetoas käimise asemel hoopiski noaga kallale tuldi.

Väga populaarseks osutus ka füüsika õpituba, kus sai tutvuda elektriringidega ning ehitada endale spektroskoop või kaal.

12-aastased Melany ja Lilian panid geograafia õpitoas pilvi pudelitesse.

Bioloogia õpikojas ootas aga teadmiste kontroll puulehtede kohta. Lisaks sai seal uurida oma DNAd, vaadata käbinäitust, katsuda kooreta toorest muna ja palju muud.

Teadusöösse jätkus ka natuke võlukunsti. Rakvere reaalgümnaasiumi füüsikaõpetaja Toivo Reinsoo näitas, kuidas teha salapäraseid võlupropellereid.

Teadlaste Ööd peeti Rakvere reaalgümnaasiumis reedel õhtul kella kuuest kuni kaheksani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles