Rakkes toimusid rahvaliitlaste mõttetalgud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Täna Rakkes rahvaliidu kohalike omavalitsuste esindajate mõttetalgutel vastu võetud avalduses seisab, et praegused valitsuserakonnad pole mõistnud maaelu tähtsust Eesti julgeolekule, eesti keele ja kultuuri püsimajäämisele.
 


„Vead eelarve- ja maksupoliitikas on tühjendanud põllumeeste ja omavalitsuste taskud. Tõik, et valitsus on ühepoolselt hakanud kärpima põllumeeste ELiga kokkulepitud toetusi, näitab hoolimatust maaelu ja eesti rahva toidulaua suhtes,“ seisab avalduses.

Omavalitsustegelased taunivad, et kasutamata on jäänud sajad miljonid kroonid maapiirkondade arenguks ettenähtud ELi toetusi. Rohkem kui miljardi krooni võrra on vähendatud kohalikeks investeeringuteks

Regionaalpoliitika puudumine ning piirkondliku omapära eiramine süvendavad lõhet eri paikkondade eluvõimes, mistõttu jätkub elanike äravool küladest ja väikeasulatest.

Olukorra muutmiseks peetakse vajalikuks seada poliitika keskmesse kodumaise ettevõtluse areng, vähendada tööpuudust, katta oma rahva toidulaud, leevendada sotsiaalset ebavõrdsust ning teha haridus kõigile kättesaadavaks.

Riigilt oodatakse rahvuslikul kapitalil tugineva ettevõtluse toetamist ning kasumi väljavoolu tõkestamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles