Maavalitsuses tuleb lapsendamise tund

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanema korraldusega kinnitati kogukondliku turvalisuse 2015. aasta väikeprojektide toetusprogrammi vahendite jaotus. Toetust otsustati anda üheksale projektile.
Maavanema korraldusega kinnitati kogukondliku turvalisuse 2015. aasta väikeprojektide toetusprogrammi vahendite jaotus. Toetust otsustati anda üheksale projektile. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reedel, 2. oktoobril toimub kella 12-13 Lääne-Viru maavalitsuses „Lapsendamise tund“, kus iga huviline võib ja saab maavalitsusse sisse põigata ning küsimusi küsida lapsendamise või lapsendamisega seonduvalt oma päritolu kohta.

Sel tunnil saab koos mõelda igas Eestimaa paigas neile lastele, kes vajavad peret; neile vanematele, kes on lapse(d) kaotanud; neile armsatele peredele, kes on valmis kasvatama teistest vanematest sündinud last ja kõigile neile headele inimestele, kes lapsendamist korraldavad.

Lääne-Viru Maavalitsuse alaealiste komisjoni sekretär-vanemspetsialisti Helbe Jaanimägi sõnul on „Lapsendamise  tund“ esmakordne ja varasematel aastatel lapsendamise teemadel avalikult ei räägitud. Tänavu aga MTÜ Oma Pere korraldataval üle-eestilise lapsendamise nädalal on taoline tund   positiivse tähelepanu juhtimine lapsendamise teemale.

„Tunni eesmärgiks on teadvustada lapsendamise küsimusi, et huvilised teaksid kust ja kuidas soovi korral alustada,“ rääkis Jaanimägi.

Ühtlasi on võimalik vestelda ka inimestega, kes on juba lapsendanud ja valmis huvilistega oma kogemusi jagama.

Lääne-Viru Maavalitsuses Rakveres F. R. Kreutzwaldi 5 oodatakse  lapsendamise teemast huvitatuid esimese korruse õppeklassi 2. oktoobril kell 12-13.

Osaleda saavad nii lapsendada soovijad, lapsendajad kui ka täiskasvanud lapsendatud.

2014. aasta seisuga elab Eesti lapsendajaperedes 954 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles