Maavalitsus õhutab Ukraina noori ettevõtlikkusele

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavanem Marko Torm (paremal)  tänab koostöö eest Kominternivski rajoonivalitsuse  esimehe kohusetäitjat Sergey Krivenkot.
Lääne-Viru maavanem Marko Torm (paremal) tänab koostöö eest Kominternivski rajoonivalitsuse esimehe kohusetäitjat Sergey Krivenkot. Foto: Kristel Kitsing

Tänasest neljapäevani viibib Lääne-Viru maavalitsusel külas Odessa oblasti Kominternivski rajooni (Ukraina) 17-liikmeline delegatsioon, et koos maakonna noortega ning ettevõtlusteatriga noori ettevõtlikkusele suunata.

Kaasatud on ka tublid koolinoored, et koos meie noortega ning ettevõtlusteatriga mänguliselt ettevõtlusele läheneda.

Lääne-Viru maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mati Jõgi sõnul on püüd jagada meie maakonna häid praktikaid.

„Meil on hea meel kui meie Ukraina partnerid leiavad midagi järgimisväärset meilt. Loomulikult oleme huvitatud ka nende tegevustest Ukrainas noorte üha rohkemale ettevõtlikkusele ärgitamisel, mida võiksime ise rakendada. Aga peame ka tähtsaks otsekontakte meie noorte vahel, et Ukraina ega Eesti poleks seotud vaid uudistega ringhäälingus või internetis,“ sõnas Jõgi.

Visiidi käigus külastatakse Kunda kooli, kus tutvutakse õpilasfirmadega ning toimuvad robootika ja taaskasutuse töötoad, aga ka Kunda linnavalitsust ja spordikeskust.

Rakvere spordikeskuses tutvustab oma tegevus Bont rulluisuklubi, kellel on ka varasemast sidemed Ukraina rulluisutajatega  ning Rakvere gümnaasiumit, kus toimuvad õpilaste etteasted, tegevused töötubades ning üles astub ka ettevõtlusteater.

Samuti on kavas kohtuda Rakveres tegutseva Ukraina kogukonna vokaalansambli Barvinok liikmetega.

Lääne-Viru maavalitsuse ja välisministeeriumi algatatud koostööprojekt “Noor ja ettevõtlik” seob Lääne-Virumaa noori eakaaslastega Ukrainast. Projekt sai alguse möödunud aasta sügisel ja lõppeb tänavu  detsembris.

Koostöö eesmärk on noorte arendamine ettevõtlikkuse õppe propageerimise kaudu ja jagada parimaid kogemusi ettevõtlikkuse õppe eri võimalustest.  

Projekti raames käis mullu detsembris Kominternivski rajooni delegatsioon Lääne-Virumaal, tänavu mais oli  Lääne-Virumaa delegatsioon vastuvisiidil. Käesoleva aasta kevadel toimus projekti raames noorte ettevõtlusideede konkurss, kus Ukraina poolel laekus ligi 130 ja Eesti poolel ligi 30 ideed kõigist kooli vanusastmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles