Siseministeerium ja maanteeamet katsetavad mobiilseid kiiruskaameraid

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne kiiruskaamera.
Mobiilne kiiruskaamera. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aasta lõpus alustavad siseministeerium ja maanteeamet mobiilsete kiiruskaamerate katsetamisega, leidmaks uusi võimalusi liiklusohutuse parandamiseks.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul ei saa olukorraga Eesti liikluses kuidagi rahule jääda. Möödunud aastal hukkus liikluses 78 inimest ja sai vigastada 1741 inimest. “Põhjuseid, mis surmaga lõppeva õnnetuseni viivad on mitmeid, kuid üheks olulisemaks on ja jääb sõidukiirus,” ütles minister. “Just seetõttu oleme algatanud mobiilsete kiiruskaamerate testprojekti, et liiklusohutuse tõstmiseks suurendada liiklusjärelevalve mahtusid.“

Maanteeameti liiklusohutuse strateegialoome juhi Alo Kirsimäe sõnul on mobiilsete kiiruskaamerate eelis füüsilise politsei järelevalve ja statsionaarsete kiiruskaamerate ees see, et neid saab paigaldada sinna, kus kiiruseületajate arv on suur, kuid kus politseil kiirust mõõta või sõidukeid peatada on raske või võimatu. See tähendab, et mobiilne süsteem ei ole seotud konkreetse asukohaga ja võimaldab järelevalve teostamist nii linnatänavatel kui ka kõrvalteedel. Kirsimäe rõhutas, et kindlasti ei ole mobiilsete kiiruskaamerate kasutusele võtmise eesmärgiks inimesi trahvida, vaid tõsta liiklusohutust. “Seni, kuni sõidukijuhid kergekäeliselt kiirust ületavad ega teadvusta oma käitumise mõju, peame panustama liiklusjärelevalve tõhustamisse,“ selgitas Kirsimäe ja lisas, et lähiaastad toovad ülemineku automaatsele järelevalvele, mis saab olema ette nähtud uues liiklusohutuse programmis aastateks 2016-2025.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles