Kohus kõrvaldas Edgar Savisaare linnapea ametist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Harju Maakohus otsustas rahuldada riigiprokuratuuri taotluse Tallinna linnapea Edgar Savisaare ametist kõrvaldamiseks.

„Kinnitan, et Riigiprokuratuur on ametist kõrvaldamise taotlust esitades kaalunud selle toimingu vajalikkust ja põhjendatust,” ütles riigiprokurör Laura Vaik. “Hindasime tõendeid, kriminaalmenetluse kahjustamise riske, arvestamise kriminaalmenetluses ilmnenud asjaolusid.”

“Kuriteoepisoodides, milles Edgar Savisaart kahtlustatakse, on tunnistajateks Tallinna linnavalitsuse ametnikud, kes saavad otse või vahendatuna linnapealt korraldusi,” jätkas Vaik. “Leiame, et tunnistajate mõjutamise vältimiseks on linnapea ametikohalt kõrvaldamine vajalik ja põhjendatud. Õiguskaitseasutusena on meie ülesanne tagada tunnistajatele võimalus mõjutusteta ütluste andmiseks.“

Harju maakohtu määrus jõustub viivitamatult, seda on võimalik edasi kaevata kümne tööpäeva jooksul.

Seadus lubab nelja kuu möödumisel kahtlustataval, süüdistataval või tema kaitsjal esitada kohtule taotluse ametist kõrvaldamise põhjendatuse kontrollimiseks. Kui ametist kõrvaldamise alused ära langevad, on prokuratuuril või eeluurimiskohtunikul võimalik määrus tühistada.

Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele on esitatud kuriteokahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles