Kas mäletate, mis mekk oli lapsepõlves ema kuivatatud õuntel? Või on meeles, kuidas vanaema lükkis sügiseti õunarattaid nöörile ja pani soojamüüri äärde kuivama? Meenub ... Ei tule üldse tuttav ette? Siis on õige aeg õunakuivatamiskunst (jälle) käsile võtta.
Tellijale
Kuivatatud õun – superfood ja lapsepõlvemaius
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar sügist tagasi oli Ärina küla mehel Kaljul väga külluslik õunasaak. Et mahla oli veel eelmisest hooajast järel ja lambadki ei suutnud end ette kantud ubinakuhilatest läbi maiustada, tuli Kaljul ühtäkki meelde lapsepõlv. Nende köögis oli siis puupliidi kohal suur sõel, millel kuivatati sibulaid-herneid-ubasid, aga ka õunu. Ja kuivatatud õunu oli ju nii hea talvel krõbistada! Olid kuuekümnendad ...