Kiri: Noorsootöötajatele on vajalik kutsetunnistuse olemasolu

, Eesti Noorsootöö Keskus, noorsootöötaja kutse väärtustamise peaekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aina enam noortega tegelevaid spetsialiste peab oluliseks, et neil oleks kehtiv noorsootöötaja kutsetunnistus. Selle kaudu värskendatakse oma teadmisi, mõõdetakse oma professionaalsust ja näidatakse eeskuju. Praeguse seisuga on meil 1048 kehtiva kutsetunnistusega noorsootöötajat. Millises piirkonnas paikneb enim kutsetunnistusega noorsootöötajaid, saab vaadata Eesti Noorsootöö Keskuse kodulehelt.

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna noorsooteenistuse peaspetsialist ning erialalt huvijuht/loovtegevuse õpetaja Kristiina Valk on kinnitanud, et kui noorsootöötajad ise oma töös kvaliteeti ei väärtusta, ei saa seda oodata ka teistelt valdkondadelt ega palgasüsteemilt. Maidla noortekeskuse noorsootöötaja Gerri Alamets on tunnistanud, et teda ajendas kutset taotlema vajadus kaardistada seni tehtud töid ja tegemisi. “Vabatahtlikult sellist aega ei leia, et endas nii-öelda inventuuri teha.”

Julgustan kõiki noortega tegelevaid spetsialiste noorsootöötaja kutset taotlema. See ei ole sugugi kerge protsess, kuid kvaliteedi tagamiseks ei peagi see ülemäära lihtne olema. Soovitan taotlemise ette võtta just enda sisemise reflektsiooni, õppe ja tunnustuse eesmärgil – kogemus annab väga palju  professionaalsele arengule juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles