Esietendub "Sina maga, mina pesen nõud"

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Annast ja Toomas Suuman lavastuses "Sina maga,mina pesennõud",
Helgi Annast ja Toomas Suuman lavastuses "Sina maga,mina pesennõud", Foto: Rakvere teater / Alan Proosa

Täna jõuab Rakvere Teatri väikeses majas esmakordselt Eestis lavale rootsi kirjaniku Stig Claessoni looming. Romaani "Sina maga, mina pesen nõud" lavaversiooni autoriteks on Tarmo Tagamets ja Anne- Ly Sova, lavastaja Tarmo Tagamets.

Tarmo Tagamets töötab Rakvere Teatris näitlejana alates 2014. aastast. Varasemast tunneb kultuuriavalikkus Tagametsa kui Võru Linnateatri kunstilist juhti. Tema loomingulises biograafias on kümmekond lavastust, läbivaks tegelaskujuks loominguline inimene, kes tegeleb oma isikliku mälu ja mäletamisega. "Sina maga, mina pesen nõud" on Tarmo Tagametsa esimene lavastus Rakvere Teatris.

Materjali valikut selgitades ütleb lavastaja: "Mulle on alati huvi pakkunud Skandinaavia kirjandus. Claessoni romaanis köitis mind kirjanikust peategelase aus ja isepäine kõrvalpilk elule. Ühes hetkes jooksevad kõrvuti nii minevik kui olevik. Elujaatav suhe on märksõna, mis peaks sellest lavastusest kõlama jääma."

"Sina maga, mina pesen nõud" on omapärane ja soe lugu elust ja vanadusest, armastusest ja surmast. See on lugu kahest ilusast inimesest, kes elavad kaunil metsalagendikul oma argiselt stiilsetes majades ning otsivad abi üksteisest. Osades Toomas Suuman, Helgi Annast, Maarika Mesipuu-Veebel ja Peeter Rästas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles