Eili Neuhaus äratab Jõhvis nukud ellu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukkude ja näitlejate vahendusel kõlavad Aleksandr Ostrovski muinasjutu “Snegurotška” värsid originaalis ehk vene keeles.
Nukkude ja näitlejate vahendusel kõlavad Aleksandr Ostrovski muinasjutu “Snegurotška” värsid originaalis ehk vene keeles. Foto: Erakogu

Keda lummanud Rakvere teatri “Lumehelbeke”, võib tuttavaks saada tema õega: Jõhvis jõuab pühapäeval publiku ette Eili Neuhausi esimene nukulavastus, venekeelne “Snegurotška”.

Nukkude ja teater Tuuleveski näitlejate vahendusel kõlavad Aleksandr Ostrovski muinasjutu “Snegurotška” värsid originaalis ehk vene keeles. Lavalugu ise on mõeldud küll pisemale publikule, ent selle suured tunded ei jäta ükskõikseks üheski vanuses vaatajat.

Rakvere ja Jõhvi “Lumehelbekesel” on sama autor ja sisu, ent tegemist on erinevate lavastustega. Kui “Lumehelbekeses” mängisid ainult näitlejad, siis “Snegurotškas” on laval koos nukud ja näitlejad. “Vaimumaailm on elusuuruses inimesed, aga kui Lumehelbeke läheb inimeste maailma, muutuvad inimesed pisikesteks nukkudeks. Olen näitlejakeskne lavastaja ning ideaalis tahan, et näitleja ja nukk muutuksid üheks terviklikuks tegelaseks,” selgitas Neuhaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles