Leililaks võtab lausa võhmale

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmalt ajab saunameister Aleksander Pool õhu tehisvihtadega korralikult ringi käima.
Esmalt ajab saunameister Aleksander Pool õhu tehisvihtadega korralikult ringi käima. Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres asuvas AQVA veekeskuse saunas käib tavaelus kullassepa ametit pidav leilisõber Aleksander Pool sooritamas rituaale, mis isegi paljunäinud saunalistele üllatusi pakuvad.

Aleksandri leiliviskamine toob sanaariumisse aromaatset auru, seejärel võtab ta kätte tehisvihad, mida hellitavalt saunalaksuks nimetab, ja hakkab esmalt nendega vehkima, et soe õhk ikka korralikult ringi käiks. Vihtadega ringe tehes käib ta iga leilinautiva lavalistuja juures. Nõnda mitu korda järjest. Kui näib, et mõnel hakkab hapnik otsa lõppema, toob Aleksander jääkuubikuid ja viilu apelsini ning rituaal jätkub mõnusa jutu saatel ja sujuvas tempos.

Veidi hiljem valab ta kaasavõetud termosest kuuma teed ning paljud kuulevad oma üllatuseks, et saunas on just see jook kõige parem januleevendaja, mitte külm õlu ega isegi vesi. See, et saun ja alkohol kokku ei käi, on kindlasti juba ammu kõigile teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles