“Rapuntsel” tuleb varjuteatrina

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapuntsel.
Rapuntsel. Foto: Nukuteater

Nukuteater saabub Rakverre 15. oktoobril, kaasas pikapatsiline Rapuntsel.

Vendade Grimmide muinasjutul põhinev “Rapuntsel” on lugu kaunist tüdrukust, kes kasvab üles, suletuna torni, millel puuduvad uksed ning trepp, on vaid üks kõrgel asetsev aken. Ainukeseks ühenduseks muu maailmaga on neiule tema muinasjutulised pikad juuksed…

Lugu räägib aplusest ja selle halbadest tagajärgedest, kiusatustest, vangistusest ja vabadusest, üksindusest, igatsusest, ilust, kurjusest, karistusest ja kättemaksust, aga ka armastusest ja kangelaslikkusest.

NUKU teatri juht, varem samas ametis Rakvere teatris töötanud Joonas Tartu ütleb lavastuse kohta nii: “Nukuteater on teatriliigina teistsugune ja kordumatu ja meie näitlejad väga heal tasemel. Rapuntsli lugu teame ju nii muinasjutu kui filmina. Meie lavastus on klassikaline, täpselt nii, nagu originaalis kirjas on. Lapsele, kes seda vaatab, annab see lavastus hoogu loovuse arendamiseks ja loodetavasti ka mõistmise, et enda arusaam meile kõigile tuttavatest lugudest on alati õige.”

“Rapuntsel” on sündinud rühmaimprovisatsioonidest ning koosneb eri teatristiilides stseenidest, mis ärgitavad vaataja kujutlusvõimet.

Rapuntsli ja printsi teineteiseleidmise lugu esitatakse nuku- ja varjuteatri kaudu. Laval näeb nii nukke kui ka näitlejad – Rapuntsel on vahepeal inimene, vahepeal nukk ja siis jälle vari.

Lavastuse kujundus ja nukud on lihtsad, lisaks varjutekitajatele kasutatakse paari peast ja hõljuvatest riietest koosnevat nukku.

Nuku rõivasteks olevat kangast eri viisil kokku keerates või lehvitades saab muuta tegelase kuju.

Lavastuses kõlavad Kaire Vilgatsi loodud laulud ning atmosfääri toetav originaalmuusika.

“Rapuntsli” on lavastanud Kadri Kalda, mängivad Laura Nõlvak või Kadri Kalda, Katri Pekri ja Mihkel Tikerpalu. Etendus kestab 40 minutit ja on mõeldud lastele alates neljandast eluaastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles