Valitakse loomasõbralikku ja -vaenulikku tegu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Oktoobri ja novembri jooksul ootab Eesti Loomakaitse Selts inimeste tähelepanekuid Eestis tehtud loomasõbralikemate ja -vaenulikemate tegude kohta, et selgitada välja kõige tähelepanuväärsemad loomadega seotud juhtumid 2015. aastal.

Eesti Loomakaitse Selts korraldab kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo valimist 15. aastat järjest.

Alates möödunud aastast kaasab selts inimesi tegude valimisse päris algusest peale: kuni 30. novembrini saavad kõik kodanikud saata oma tähelepaneku 2015. aastal Eestis tehtud kõige positiivsema ja negatiivsema loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud teo kohta. Lugusid oodatakse e-postiaadressil 2015@loomakaitse.ee või Eesti Loomakaitse Seltsi kodulehele www.loomakaitse.ee/2015.

Detsembrikuu jooksul saab samal veebiaadressil valida kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo. Jaanuaris kuulutab selts välja kõige enam hääli saanud teod.

“Kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo valimine kutsub inimesi märkama loomadega toimuvat rohkem. Sellega püüame ennetada loomade väärkohtlemist ja ha­rida inimesi: seada eeskujud ning samal ajal õpetada, mis teod on Eestis taunitud ja millised võivad olla tagajärjed,” sel­gitas Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht ­Maaja Mäll.

“Möödunud aastal aset leidnud kõige loomavaenulikuma teo valimine näitas hästi, kuidas loomasõbrad ei jäta märkamata isegi mitte kohaliku omavalitsuse tegevusetust olukorras, kui neil tegelikult oleks võimalik loomi paremini aidata. Lugu muutus omavalitsuse jaoks nõnda oluliseks, et kasutusele võeti erinevaid meetmeid hääletustulemuste võltsimisest konkreetsete sammudeni oma loomadega seotud probleemide lahendamiseks. Olgu moodused kergemad või keerulisemad, meile on kõige olulisem, et Eesti loomad oleksid järjest paremini kaitstud,” lisas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles