50 aastat tagasi: pioneerikino Rakveres

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere I Keskkooli pioneeride algatusel organiseeriti kinos “Säde” pioneerikino “Albatross”, kus pioneerid ise on ametis. Selleks valiti pioneerikino administratsioon, kuhu kuuluvad direktor, tema asetäitja, administraator, kassapidajad, kontrolörid, kohanäitajad, kunstnik ja demonstraatorid.

Pioneerikino filmide repertuaari valib ja tellib kino administratsioon riikliku kinovõrgu kaudu, nii et pioneeridel on võimalus näha neid huvitavaid filme ja kasulikult veeta mõni tund puhkepäevast. Pioneerikino põhieesmärgiks on laiendada õpilaste silmaringi kinokunsti alal ja ühtlasi olla abiks koolis võetava õppematerjali sügavamal tundmaõppimisel.

Pioneerikino “Albatross” pidulik avamine toimus 26. septembril. 3. oktoobril on lapsed ise ametis ja demonstreerivad lastele filmi “Kangelase vend”. Soovime pioneerikinole head kordaminekut ja edu tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles