Viru instituut kutsub looma kultuuriloo töölehti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saamaks Virumaa kultuuriloo õpetamiseks praktilisi õppematerjale, korraldab Viru instituut töölehtede konkursi. “Viru instituut on seadnud eesmärgiks enam propageerida ja tutvustada Virumaa kultuurilugu. Meie lasteaedades ja koolides õpetatakse päris hästi tundma oma kodukanti, kuid tervikuna jääb Virumaaga seonduv tagaplaanile, sest kui räägitakse, siis Eestist üldiselt,” selgitas konkursi eesmärki Viru instituudi projektijuht Marge Lepik.

Töölehtede konkursi sihtrühm on koolieelikud ja põhikooliõpilased kooliastmeti nii eesti kui vene õppekeelega koolides. Konkursile on oodatud õpetajate, kultuuritöötajate ja teiste asjahuviliste töölehed, mis toevad nii viru keelte ja kultuuriloo õpetust kui ka teiste õppeainete lõimimist. Alusmaterjale võib autor ise omavahel kombineerida.

Konkursitööde teemarühmad on järgmised: kodulugu (Virumaa, maakond, vald, kodukoht, sümbolid, ajalooliselt olulised ehitised, loodusobjektid), rahvakultuur (rahvakalender, muusika, tantsud, jutud, mängud, tavad, rahvarõivad, vöö- ja kindakirjad, keel, toit, tööriistad jmt) ja Virumaaga seotud isikud, tegelased, kangelased (nt Kalevipoeg, kirjanikud, kunstnikud, muusikud, luuletajad, teadlased, sportlased jt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles