Mänge ja soove pungil lasteaiapäevad lendlevad pihkudest lepaTRIINUdena

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laul teeb lapse rõõmsaks. Muusikatundi läksid Krõlli rühma mudilased suure hooga, et seal lõbu ja hoolega vahvalt sõbraga tantsida, kuulata krõbisevat suvikõrvitsat ja  laulda muusikatunni õpetaja Malle Kuusiku juhendamisel mõnusalt kõik koos kaasa.
Laul teeb lapse rõõmsaks. Muusikatundi läksid Krõlli rühma mudilased suure hooga, et seal lõbu ja hoolega vahvalt sõbraga tantsida, kuulata krõbisevat suvikõrvitsat ja laulda muusikatunni õpetaja Malle Kuusiku juhendamisel mõnusalt kõik koos kaasa. Foto: Meelis Meilbaum

Iga lasteaiapäev on rõõmus, natuke igatsev ja pisut nutune. Rakvere Triinu lasteaia 3-4aastaste Krõlli rühma lapsed on käinud lasteaias meeleolukat tipitäpilist argirutiini elamas rohkem kui kuu.

Varahommik. Triinu lasteaia “oma lapsena” näen päikese ja udu segus, et karussellid on võrreldes minu lasteaiaajaga moodsamad, hiiglaslik maja on kahanenud ja mägi hoovist on kadunud.

Kell on 7. Ma pole oma elus nii vara lasteaeda läinud. Valverühm Puhh, kus muidu käivad 4-5aastased, on päeva alguses kõigi laste mängupaik. Kaks õpetajat on reipad ja rõõmsad, kuid omaette. Viis minutit hiljem saabub Gregor. Rõõmus lahkumisviibe emale, sõbralik lehvitus aknast paistvale kokatädile – ja laps suundub poiste kuningriiki, kus legode ja autodega kõlbab ka üksinda mängida. Üheksateist minutit hiljem saabub ka väike tüdrukuke. Laura hoiab omaette, teda kütkestavad printsessid ja nende majake. Rahu, vaikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles