Ukraina riigiametnik: „Ukrainast Eestisse tulevatel pagulastel tuleb vahet teha“

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina Kominternivski rajooni aseesimees Sergey Krivenko.
Ukraina Kominternivski rajooni aseesimees Sergey Krivenko. Foto: Kristel Kitsing/ Lääne-Viru maavalitsus

Lääne-Virumaad külastanud Ukraina Kominternivski rajooni aseesimees Sergey Krivenko ütles Virumaa Teatajale, et Ukrainast Eestisse tulevad pagulased ei jookse alati ära sõja eest, vaid tahavad lihtsalt kasutada Euroopa hüvesid.

„Nad ütlevad, et on pagulased, aga see pole päris õige,“ ütles Krivenko. „Tõsi, Ukrainast sõidavad teile abi otsima inimesed, sest meil on piirkonniti probleeme. Aga meil on hästi Odessas, Nikolajevis, need, kes tulid Luganskist või Donetski oblastist, leidsid meil tööd. Aga inimestel, kes teile tulevad, ei ole motiiv tegelikult selge. Need inimesed tahavad muuta oma elamistingimusi. Paralleelselt otsivad nad endale tööd ka siin Ukrainas,“ lisas ta.

Ta rõhutas, et pagulasi on vaja eristada. „Olin hiljuti Iisraelis. Seal oli samuti palju inimesi Donetskist, Luganskist. Seal antakse neile sotsiaalsed garantiid ja makstakse raha. See ei ole õige. Ma tean paljusid haritud inimesi Donetskist ja nad on ka meil Odessa oblastis väärilise töö leidnud,“ rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles