Juhtkiri: Õppimisel on mitu palet

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis tunnustatakse sel nädalal tänavusi parimaid täiskasvanud õppijaid ja koolitajaid. Meie maakonna tunnustamisüritusel rääkis Lääne-Viru rakenduskõrgkooli õppejõud Eva Vahtramäe oma ettekandes muu hulgas, et läbi ajaloo on õppimine olnud seotud täiuse saavutamisega. Samuti õpetati lapsi, et nad vanemate kaela peale ei jääks.

Õppida saab nii tuupides kui kogedes. Ja küllap on kõige paremad õppetunnid saadud eeskuju kaudu. Kindlasti tasub eeskujuks võtta tänavust Lääne-Viru aasta õppijat Rannus Kivilood, kes Rakvere ametikoolis õppis keevitajaks ning sel alal ka töötab. “Tahan julgustada kõiki oma saatusekaaslasi õppima ja edasi pürgima. Kui mina sain, saate ka teie hakkama,” ütles noormees.

Sõnapaari “elukestev õpe” saadavad väga erinevad emotsioonid ja hoiakud: on vaimustust ja süvitsi minekut, aga ka nördimust ja linnukese kirja saamise nimel tegutsemist – sõltub inimesest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles