Kõik algab eesmärgist – ka hekki valides

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiakujundaja Seidi Küttis istutas purpurse lehestikuga lodjapuu-põisenela kaherealise hekina, et saada varjavat vaadet võimalikult ruttu. Taimi tuleks esimestel aastatel julgesti tagasi lõigata, et hekk muutuks tihedaks.
Aiakujundaja Seidi Küttis istutas purpurse lehestikuga lodjapuu-põisenela kaherealise hekina, et saada varjavat vaadet võimalikult ruttu. Taimi tuleks esimestel aastatel julgesti tagasi lõigata, et hekk muutuks tihedaks. Foto: Meelis Meilbaum

Kui olete mõlgutanud mõtteid oma koduaeda heki rajamisest, siis nüüd, sügisel, on selleks soodne aeg. Jääb üle vaid otsustada, milliseid taimi valida, ning pisut arvutada, mõõta, kaevata ja istutada.

Aiakujundaja Seidi Küttis, kes on kasvama pannud mõnedki hekid üle Eesti, soovitab kõigepealt järele mõelda, mis otstarve tulevasel hekil on: kas ta peaks olema müratõkkeks, pakkuma varju, kaitsma tuulte eest, olema taustaks teistele taimedele või piiritlema mõnd ala.

Kui hekk peab varju pakkuma või müra takistama aasta läbi, annab Seidi Küttis nõu rajada okaspuuhekk. “Väiksematesse linnaaedadesse sobivad erinevad elupuusordid. Kui ruumi on rohkem, võib rajada kuuseheki,” pakub ta välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles