Haldusreform: kas seitsmendal katsel?

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallajuhtide hinnangul võiks pärast reformi Lääne-Virumaal olla viis või kuus omavalitsust. Millised täpselt, ei tea veel keegi.
Vallajuhtide hinnangul võiks pärast reformi Lääne-Virumaal olla viis või kuus omavalitsust. Millised täpselt, ei tea veel keegi. Foto: Montaaž: Toomas Erapart

Haldusreform on nagu “Õnne 13” - kestab juba mitukümmend aastat, aga kuhugi ei jõua. Mihkel Laan haldusreformi ettevalmistamist konsulteerivast Cumulus Consultingust ütles, et praegu peaks käima juba seitsmes katse reformi läbi viia.

Seitsmendal korral ollakse erinevalt eelmistest aga jõutud juba üpris kaugele, sest valitsus on reformi ajakava kinnitanud ning paari aasta jooksul peaksid asjad konkreetselt toimuma hakkama.

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Sulev Valner selgitas, et seaduseks peaks haldusreform saama järgmise aasta suveks ning omaalgatuslikud ühinemised toimuvad 2017. aasta oktoobris kohalike valimiste käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles