Kokahakatised käsitsevad teravat nuga meisterlikult

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukutirtsud, kel vanust 7 kuni 9 aastat, saavad väikelaste kokaringis hakkama kõigega, mis vaja. Neid ei kohuta ei terav nuga ega kuum pliit. Kõike loomulikult juhendaja Ly Jõe valvsa pilgu all.
Tüdrukutirtsud, kel vanust 7 kuni 9 aastat, saavad väikelaste kokaringis hakkama kõigega, mis vaja. Neid ei kohuta ei terav nuga ega kuum pliit. Kõike loomulikult juhendaja Ly Jõe valvsa pilgu all. Foto: Marianne Loorents

Mõnele emale ei tuleks ilmselt mõttessegi oma väikesele lapsele teravat nuga kätte anda või teda kuuma pliidi juurde lasta. Väikelaste kokaring tõestab aga, et ettevõtlikud lapsed saavad kõigega hakkama, neile tuleb vaid võimalus anda.

Igal kolmapäeval tulevad pisikesed kokandushuvilised Pikale tänavale Gustavi majja, et koos juhendaja Ly Jõega endale ja oma vanematele midagi maitsvat valmistada ning kokandusteadmisi koguda.

Alustatakse loomulikult elementaarsest – käed tuleb enne igasugust söögitegu korralikult puhtaks pesta. Siis aga võetakse ette retsept, mis üheskoos läbi töötatakse. Sel korral on plaanis valmistada üks korralikult juustune suus sulav kapsapirukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles