Politseiga patrullis: karistamine pole eesmärk

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivne abipolitseinik Leili Kang käib teiste abipolitseinikega korda tagamas nii jalgratta ja motorolleriga kui ka autopatrullis kutseliste politseinikega.
Aktiivne abipolitseinik Leili Kang käib teiste abipolitseinikega korda tagamas nii jalgratta ja motorolleriga kui ka autopatrullis kutseliste politseinikega. Foto: Meelis Meilbaum

Kes on abipolitseinik? Millised on tema õigused? Mis sunnib vabatahtlikult panustama korrakaitsesse? Just need küsimused ajendavad tegema kaasa patrullis, kus osaleb ka abipolitseinik.

On septembri lõpp ja reede õhtu. Kohtume abipolitseinik Leili Kangiga – aktiivne naine oli tänavu teinud selleks ajaks abipolitseinikuna juba 1100 tundi vabatahtlikku tööd – ja tema paarilise patrullpolitseinik Peep Kukkega Tapa konstaablipunktis. Ees seisab neil kaheteisttunnine vahetus autopatrullis.

Tapa elanikud on viimastel kuudel abipolitseinikke linnatänavatel tähele pannud. Liikumas kas jalgratastel või rolleril. Ning paljudele see meeldib – abipolitseinike kohalolek lisab turvatunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles