Võidul on palju isasid

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Targa Maja kompetentsikeskuse avamine
Targa Maja kompetentsikeskuse avamine Foto: Meelis Meilbaum

Täna tehakse Rakveres ajalugu. Avatakse Rakvere Tark Maja. Maja  millest on  kaua unistatud. Maja mis on täna tõelisuseks saanud.

Olen olnud seotud maja ja keskuse rajamisega viimased 7-8  aastat.  Olen olnud üks  keskuse rajamise  eestvedajaid. 

Algselt oli ettevõtmise suhtes palju kahtlejaid. Paljud ei saanud aru, miks Rakverele on vaja tarka maja.  Mõned ei saa sellest aru tänaseni.  Ja ma saan aru, et mõned ei saagi sellest kunagi aru saama.

Tänane  päev näitab, et kahtlejatel ei olnud õigus. Maja on valmis.  Üks Rakvere linna unistustest, üks linna tuleviku hoonetest  on  valmis saanud. Võime saavutatu üle uhked olla. Üheskoos.

Maja on valmis. Sisult tark, välimuselt ilus ning väärikas. Igati Rakvere  linnaruumi sobiv.

Loomulikult seisab keskusel  pikk  tee veel ees maja areneva  sisuga täitmisel, aga targa maja  ja targa linna valdkond on ülikiirelt  arenemas  ning võimalused keskusel muutuda regionaalseks ja rahvusvaheliseks  ettevõtluse ja teaduse ning innovatsiooni tõmbekeskuseks on  suured.

Minu mäletamist mööda tõi  90ndate aastale  alguses  Vaino Väljas eestlaste kõnepruuki   Boliivia väejuhi Simón Bolivari ütluse  "võidul on palju isasid …". Nii see on - võidul on palju isasid.

Ja nii on see  ka täna, kus me  tähistame üheskoos targa maja valmimise  võitu. Pikaaegse järjekindla, visa  töö võitu. 

On ju  meil kõigil,  kes me oleme täna siia kogunenud,  sellesse oma  panus.

Täna on meil  põhjus  tunda tehtu üle uhkust ja rahulolu.

Tänan Teid kõiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles