Juhtkiri: Tark linnavalitsus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüd sai see siis valmis – nii avalikkuses kui ka linnavolikogus palju poleemikat ja küsimärke tekitanud kompetentsikeskuse varjus avati linnavalitsusele uus, ilus ja kallis hoone, Tark Maja. Olgem ausad ja rääkigem asjadest õigete nimedega – suurem osa hoonest ehk kaks korrust kolmest läheb linnaametnikele.

Kaval lüke – varjuda keerulise sõna “kompetentsikeskus” taha – tõi kaasa ettevõtluse arendamise sihtasutuse heakskiidu ehk hulga Euroopa raha ning tühjendas ka linnakassat ehk maksumaksja kukrut. See kõik lubab linnajuhtidel nüüd kesklinna ülimoodsatesse ja ilusatesse ruumidesse kolida. Tuletame siinkohal igaks juhuks meelde, et ehitus läks maksma ligi 3,6 miljonit eurot. EAS andis ligi 2,1 miljonit, ülejäänu tuli linna rahakotist.

Senistele ajaloolistele raehoonetele Tallinna tänavas tuleb uus ostja leida, et need pelgalt tondilossidena kummitama ei jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles