Sushi + sumo = Jaapan

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kazumi Hayama suhtub sushi tegemisse kui kunsti ja tahab eestlastele tõelist kraami pakkuda.
Kazumi Hayama suhtub sushi tegemisse kui kunsti ja tahab eestlastele tõelist kraami pakkuda. Foto: 3 X Meelis Meilbaum, Internet, montaaž

Eesti vanim sushi-kokk Kazumi Hamaya ei raatsi habet ära ajada, sest muidu ei paistakski ta ehk vana välja.

63aastase Kazumi Hayama käed käivad sushi’t valmistades nobedalt. Algajatele juhtnööre jagades tuleb tal liigutusi kordades aeglustada, et võhikud ikka asjale pihta saaksid.

Sushi tuleb teha korralikult ja korralikult ka serveerida. Kazumi eestlannast abikaasa Dagi rääkis, et jaapanlased ei hakka sushi’t söömagi, kui see kasvõi lohakalt taldrikule on pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles