Hoidistekonkurs ootab agarate perenaiste ja -meeste hoidiseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal võttis Gunbritt Lille hoidistekonkursilt mitu auhinnalist kohta.
Möödunud aastal võttis Gunbritt Lille hoidistekonkursilt mitu auhinnalist kohta. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Hoidistekonkurss “Paabu 2015” ootab perenaiste ja miks ka mitte peremeeste lennuka fantaasia tulemusena valminud hoidiseid, et juba 20. novembril Art Café hoovimajas jälle kokku tulla ja tublimaid tunnustada.

Nii et just praegu on õige aeg keldrisse kogutud talvevarude seast need kõige maitsvamad ja erilisemad hoidised välja tuua ning julgelt konkursile esitada.

Hoidiseid oodatakse osalema kahes kategoorias: soolased ja magusad. Auhinna pälvivad mõlema kategooria kolm parimat. Lisaks jätab žürii endale õiguse välja anda eriauhindu.

Võistlustöid (purke hoidisega) oodatakse endiselt Virumaa Teataja toimetuses (Rakveres Pikk tänav 8) kuni 19. novembri kella 15ni. Purgile võib kirjutada hoidise nime ja koostise, aga kindlasti ei tohi sinna märkida hoidistaja nime, sest ainult nii saab tagada erapooletu hindamise.

Konkursile toodud võistlustööd nummerdab toimetuse töötaja kohapeal. Võistlustööga peab kaasas olema paber, millel kirjas hoidise valmistaja nimi, kontaktandmed, see, kas tegemist on soolase või magusa kategooria võistlustööga, ja võimalusel ka retsept. Aga viimane pole kohustuslik.

Virumaa Teataja, Käänu talu ja Kaarli rahvamaja korraldatav hoidistekonkurss tähistas mullu oma esimest juubelit. Möödunud aastal esitati konkursile 104 võistlustööd, nii paljusid hoidiseid pole žüriil tulnud kunagi varem hinnata. Laud Art Café hoovimajas, kuhu purgid ritta sätiti, kippus lühikeseks jääma.

Nagu varasematelgi aastatel katavad auhinnalaua Virumaa Teataja, Segers Eesti OÜ, Kaarli rahvamaja ja Käänu talu. Soe tuba ja lahked abikäed on Art Café poolt.

Žüriisse kuuluvad söögikohtade omanikud, juhid, kokad ja muul moel toitlustuse ja toiduga seotud Virumaa inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles