Konkurss kutsub noori muusikuid osalema

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senised klassikatähed Marcel Johannes Kits ja Katariina Maria Kits.
Senised klassikatähed Marcel Johannes Kits ja Katariina Maria Kits. Foto: Ülo Josing/ERR

Eesti Kontserdi, ETV ja Klassikaraadio ühiselt korraldatud populaarne konkurss "Klassikatähed" tuleb taas. Võistlus noortele muusikutele toimub järgmise aasta kevadel, saatesari jõuab eetrisse märtsis ja aprillis. Konkursile saab end registreerida kuni 1. detsembrini ETV kodulehe kaudu.

Osa võtma on oodatud 15-25-aastased eesti keelt kõnelevad muusikud, kelle seast selgitatakse kuue televooru otsesaate ja ühe kontserdivooru vältel konkursi säravaim artist. Sarja lõpetab finalistide galakontsert koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga 20. aprillil Estonia kontserdisaalis.

Timo Steiner, saatesarja üks autoritest ütles, et tal on olnud eriti hea meel jälgida eelmiste hooaegade klassikatähtede käekäiku. "See on just see, mida iga noor muusik sooviks – mõõtmatult muusikat ja lõputult esinemisi," sõnas Steiner.

Saatesarja produtsent Helen Valkna lisas, et muusikalises mõttes ei ole plaanis liiga palju muudatusi, küll aga alustatakse sel korral ettevalmistustega märksa varem, et anda noortele võistlejatele piisavalt aega oma mõtted just "Klassikatähtede" konkursi lainele seada. "Usun, et see toob kaasa veelgi paremaid muusikalisi tulemusi - esitusi võistlejailt ning elamusi vaatajatele," ütles Valkna.

Konkursi "Klassikatähed 2016" televoorudesse osalema pääsenud muusikute nimed avalikustatakse detsembris.

"Klassikatähtede" eelmisest kahest hooajast tuttavaks saanud noored on koostöös Eesti Kontserdi ja Klassikaraadioga andnud kümneid kontserte üle Eesti. Nende tegemistel saab silma peal hoida sarja Facebooki lehel: www.facebook.com/klassikatahed

Teave konkursi reeglite kohta ja registreerimisvorm on ETV kodulehel: www.etv.ee/klassikatahed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles