Rakveres tehti septembris rohkem kinnisvaratehinguid kui Haapsalus

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara.
Kinnisvara. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakveres toimus maa-ameti andmeil septembrikuu jooksul 30 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on antud linna puhul positiivselt keskmine tulemus.

Võrreldes augustiga kerkis vastav näitaja viie tehingu võrra, kuid 2014. aasta septembri tulemusest jäi nüüdne number 7 tehingu võrra väiksemaks.

Müüdi 19 korterit (augustis 18), mille ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 527 eurot. Kuna tegemist on taas keskmisest oluliselt kõrgema tulemusega, kasvas hinnatase kuuga 33,4%, kuid võrreldes aastataguse ajaga, mil müüdi samuti enam tavapärasest kallimaid kortereid, kasvas hinnatase 3,5%.

Septembrikuine kinnisvaraturg oli kogu Eesti lõikes küllaltki tavaline. Maa-ameti andmeil toimus 3828 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on augustist 5,5% enam. Mulluse septembriga võrreldes toimus aga tehinguaktiivsuse 1,7% langus, mis on ka loomulik, sest turg on stabiilne ja võrdlusbaas enam ühtlustunud. Tehingute rahaline kogumaht oli 249,34 miljonit eurot, mis oli viimase 12 kuu lõikes keskmisest kõrgem tulemus.

Tallinnas toimus 1096 kinnisvara ostu-müügitehingut, Tartus 241, Ida-Virumaal 314, Pärnus 83, Viljandis 35, Haapsalus 26 ja Kuressaares 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles