Mõisaköökides podiseb kohaliku toidu katel

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maren Rits peab Sagadi mõisa restorani fuajees seisva metsseatopisega peagi ­hüvasti jätma, sest kunagi 214 kilogrammi kaalunud kult sõidutatakse kuu lõpus ­loodusmuuseumisse “komandeeringusse”.
Maren Rits peab Sagadi mõisa restorani fuajees seisva metsseatopisega peagi ­hüvasti jätma, sest kunagi 214 kilogrammi kaalunud kult sõidutatakse kuu lõpus ­loodusmuuseumisse “komandeeringusse”. Foto: Marianne Loorents

Sagadi korilased on usinalt tööd teinud, et mõisa sahvrid seeni ja marju täis tuupida. Ikka selleks, et Sagadi restoran saaks maitsvaid roogasid pakkuda. Nii enda söögisaalis kui ka metsamuuseumis.

Aga päris ühel pool korilusega veel ei olda. “Lehterkukeseeni oleks juurde vaja, et neist metsamuuseumi programmi “Mets toidab” jaoks seenemoosi keeta,” kõneles RMK Sagadi metsakeskuse juhataja Krista Keedus.

Kasemahl on selle ettevõtmise tarvis sügavkülmas, samuti noored männikäbid, millest siirupit keedetakse. Veel pakutakse metsamuuseumi programmis “Mets toidab” osalejatele näiteks männikasvupulbriga leiba, metsamarjadega saia, kuusevõrseid. Tehtud on ka šokolaadisamblikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles