Rahvuspark paneb ühinema?

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas poolteist aastat tagasi avatud Lahemaa rahvuspargi looduskeskus Palmses asub tulevikus Lahemaa suurvallas?
Kas poolteist aastat tagasi avatud Lahemaa rahvuspargi looduskeskus Palmses asub tulevikus Lahemaa suurvallas? Foto: Meelis Meilbaum

Initsiatiivrühm Võsu kooli direktori eestvedamisel on käinud välja mõtte, et Lahemaa rahvuspargi territooriumil paiknevad kolm omavalitsust võiksidki kõikvõimaliku asjaajamise liht­sustamiseks ühineda.

Ühendomavalitsus Lahemaa vald koondaks sellisel juhul Loksa linna, Vihula valda ja Kuu­salu valla idapoolset osa, mis Kuu­salu valla jaoks tähendaks omavalitsuse tükeldamist.

Võsu kooli direktor Liis Reier kõneles, et talle kui põlisele tallinlasele ja Vihula valda sisserändajale tundub, et nendes kolmes omavalitsuses elavatel inimestel – eriti just neljal poolsaarel, mis kõrvuti asuvad – on sarnane elustiil ehk see rannarahva identiteet, mis niigi ühendab. “Tegelikult seostatakse ennast rohkem Tallinna-Narva maanteest põhja pool olevate piirkondadega, mitte niivõrd lõuna poole jäävatega,” märkis Reier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles