Õpilased edastasid ilma imelisust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reaalgümnaasium pidas õpilastööde konverentsi.
Reaalgümnaasium pidas õpilastööde konverentsi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Astrofüüsik Jaan Einasto kirjutas reaalgümnasist Anni Kasikovile: “See teema pole mõistlik, soovitan valida midagi reaalsusele lähemat.” Siiski esitles tubli neiu oma tööd, kus kõrvuti ulme ja reaalsus, Rakvere reaalgümnaasiumi (RRG) esimesel õpilaskonverentsil, kus kanti ette loov- ja uurimistöid koolist, Eestist ja maailmaruumist.

“Tähtedevaheline liikumine on kauge unistus,” tegi uurimistöö “Ulme või füüsika. Kosmoses liikumine ulmefilmides ja reaalses maailmas” autor Kasikov esmaspäevasel pealelõunal oma tööst kokkuvõtte, kui põhikooliõpilased olid oma loovtööd tutvustanud. Nende kirjutatu rääkis (edu)lugudest ja lauludest, rahulolust ja liblikatest.

Kerti Bobõlskil valmis omaloominguline lastelaulik. Köitvalt joonistas reproduktsioonidelt liblikaid Anastasia Musakko. Kõik oli võimalik! Kõik oli lubatud! Ja kogemuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles