Tuntud meediategelased aitasid abiturientidel tulevikusihte seada

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajaleida korraldatud karjääripäeva juht Jüri Muttika noortele asu ei andnud, ta nõudis abiturientidelt ­otsustusvõimet ja vahetuid ning ausaid vastuseid tulevikku puudutavatele küsimustele.
Rajaleida korraldatud karjääripäeva juht Jüri Muttika noortele asu ei andnud, ta nõudis abiturientidelt ­otsustusvõimet ja vahetuid ning ausaid vastuseid tulevikku puudutavatele küsimustele. Foto: Rajaleidja

Iga abiturient mõtleb sügisel kooli minnes hirmuvärinaga kooliaasta lõpu peale: kätte jõuab teerist, kus rajavalik võib mõjutada tervet edasist elu. Kui mõnel on juba selge, millise ilmakaare tuul tema tiibades sahisema hakkab, siis teine vajab õige kursi leidmiseks veidi abi.

Selleks aga tõttasid appi endale nime teinud meie kandi mehed ajakirjanik Henrik Roonemaa, režissöör René Vilbre ja reporter Jüri Muttika, kes kolmapäeval toimunud karjääripäeval abiturientidele oma kogemusi vahendasid.

Mõistmaks, kui paljud abituriendid juba tegelikult teavad, mida nad teha tahavad, jagas “Ringvaatest” tuntud Jüri Muttika saalitäie noori kahte leeri: ühele poole teadjad, teisele kahtlejad. Tuli välja, et kummalgi poolel oli ühepalju abituriente. Sellegipoolest oletas Muttika, et kahtlejatel on olemas vähemalt aimdus. “Minu arvates on noori mingil põhjusel treenitud otsi lahtiseks jätma ja otsustamist edasi lükkama,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles