Ajateenijad meisterdasid viguriga animafilme

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animafilmi tegemine pani ajateenijad päid murdma, kuid ideed tulid kärmelt. Kaks õhtut ja minutiline klipp ongi valmis.
Animafilmi tegemine pani ajateenijad päid murdma, kuid ideed tulid kärmelt. Kaks õhtut ja minutiline klipp ongi valmis. Foto: Agnes Aus

Õhtul, kui nädala selgroog on juba murtud, koguneb umbes 30 ajateenijat Tapal asuva Eesti Kaitseväe 1. jalaväebrigaadi sõdurikoju. Nad ei tea päris täpselt, mis neid ees ootab, aga seda, et tavapärase kella 22 asemel võivad nad sel õhtul magama minna kell 23, teavad nad küll.

Seda, et noormehed argiõhtu rutiinist välja tulevad, oli märgata juba enne ülesande kätteandmist. Kuid ka tõehetke ei pidanud kaua ootama. Sondra Lampmann ja Erik Alunurm Nukufilmi lastestuudiost seletasid ajateenijatele, et kahe õhtu jooksul peab nende käte all valmima animafilm. Vähemalt kümme sekundit pikk, aga võib vabalt olla ka minutine. Priit Pärna IV animafilmifestivali, mille raames töötuba toimus, peakorraldaja Indrek Jurtšenko julgustas teemasid valivaid noormehi, öeldes näiteks, et ka erootika ei ole keelatud.

Kui seletustöö tehtud, hakkas usin töö neljas grupis pihta. Kui täpsem olla, siis lõid ajateenijate silmad särama juba siis, kui seletust alles jagati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles