Teatrikinos stardib väärtfilmiõhtu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino.
Kino. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Homme kell 17 toimub Europe Direct Lääne-Virumaa teabekeskuse ja Rakvere teatrikino koostöös esimene Euroopa väärtfilmiõhtu.

Linastub itaalia režissööri Paolo Sorrentino uus draama “Noorus” (Youth). Tema eelmine film “Kohutav ilu” tunnistati möödunud aastal parima võõrkeelse filmi Oscari vääriliseks ning see võitis ka Euroopa Filmiakadeemia parima filmi auhinna. “Noorus” esilinastus tänavu Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammis.

Filmi peategelasteks on vanad sõbrad Fred ja Mick, kes veedavad puhkust Alpide jalamil asuvas kuurordis. Helilooja ja dirigent Fred on pensionil, kuid sama vana Mick püüab jätkata oma režissööritööd, sest tal on veel tegemata oma testamentfilm. Mehed jälgivad oma laste eluheitlusi, Micki entusiastlikke noori kolleege ja teisi hotellikülalisi. Pikkade vestluste käigus püütakse selgeks saada, kas ja millal on mõtet vanadusega leppida ja noortel eest ära astuda, või on ka vanemas eas võimalik oma loominguga maailmale ja iseendale midagi pakkuda.

“Noorus” on Itaalia, Prantsusmaa, Šveitsi ja Suurbritannia koostööfilm, milles astuvad üles Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano ja Jane Fonda.

Filmiõhtute eesmärgiks on toetada Euroopa kultuurilist mitmekesisust.

Filmile järgneb vestlusring teatrikino kohvikus, kus filmis nähtu üle vahetavad mõtteid Triinu ja Rein Sikk.

Triinu on noor dramaturg ja teatriteaduste tudeng, kes muu hulgas on kirjutanud arvustusi teatrietendustele. Rein Sikk on tuntud kui mitmekülgsete huvidega ajakirjanik, kes peab avaliku teabe spetsialisti ametit Kadrina vallavalitsuses.

Väärtfilmiõhtut toetavad Euroopa Liit, riigikantselei ja Lääne-Viru maavalitsus ning see on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles