Tänasest näeb PPAFFi animatsioone bussides ja laevadel

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussi filmi vaatama.
Bussi filmi vaatama. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänasest algavad Priit Pärna Animafilmifestivali (PPAFF) kaks alafestivali – Bussianimatsioon ja Laevaanimatsioon, mis kestavad 1. novembrini.

“PPAFF on iga aasta soovinud animatsiooni inimestele lähemale tuua. Kui publik ei pruugi alati kinosaalidesse jõuda, pakume neile võimalust avastada animatsioonimaailm kas teel kooli või tööle, miks ka mitte välismaal reisides,” sõnas PPAFFi peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Bussianimatsioonist saab osa GoBusi 15 mugavas bussis, mis sõidavad Tallinna-Hiiumaa, Tallinna-Saaremaa, Tallinna-Pärnumaa, Tallinna-Läänemaa ja Tallinna-Rakvere kaugliinidel.

Koostöös Tuule Laevade ja Elb-Link Reederei GmbH’ga seilab Laevaanimatsioon seekord rahvusvahelistel vetel — Saksamaal Elbe jõel.

“Alafestivalide programmide koostamisel on PPAFFi meeskond arvestanud sihtgrupi ning tehniliste võimalustega. Animatsioon on sedavõrd mitmekülgne ja ilmekas kunst, et võimaldab programmide fookusesse tuua pildi, mis ise lugu jutustab,” kirjeldas Jurtšenko alafestivalide programmivalikut ning lisas, et valitud animatsioonid kõnetavad igas vanuses vaatajaid.

Bussinimatsiooni alaprogrammis näidatakse Eesti, Prantsusmaa, Venemaa, Sloveenia, Saksamaa ja Portugali animafilme. Filmide pikkus on arvestatud keskmise bussisõidu järgi, mis on umbes 1,5 tundi.

Priit Pärna Animafilmifestival sai alguse 2012. aastal Tapal ning kutsuti ellu rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti animafilmirežissööri Priit Pärna auks. Tänavu toimub PPAFF neljandat korda ning kestab 12. oktoobrist 1. novembrini. Sel hooajal kannab PPAFF EFFE kvaliteedimärki.

Priit Pärna IV Animafilmifestivali korraldavad Tapa vallavalitsus ja MTÜ Tapa Linna Arengu Selts. Festivali korraldamist toetavad Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapital ja Lääne-Virumaa ekspertgrupp, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit, Eesti Filmi Instituut, GoBus AS, Tuule Laevad, Päts OÜ ja pubi Tareke.

Koostööpartneriteks on Priit Pärn, Rao Heidmets, MTÜ Nukufilmi Lastestuudio, Tapa kultuurikoda, Tapa gümnaasium, ERR, Raadio Kadi, Saarte Hääl, Nukufilm, Hollandi Animafilmifestival, Monstra, Animateka, Eesti Kunstiakadeemia, Nukufilm, Tallinnfilm jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles