Teatri vestlussarjas tuleb jutuks “Põhjas”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rästas.
Peeter Rästas. Foto: Jaanus Laagriküll

Sarjas “RT vestleb” saab 22. oktoobril kell 20.45 pärast etendust “Põhjas” arutleda koos lavastaja Jussi Sorjaneni ja sotsioloog Juhan Kivirähkiga nii lavastuse kui ka selle senise vastuvõtu üle.

“Põhjas” on Jussi Sorjaneni ja trupi tõlgendus Maksim Gorki klassikalisest näidendist, mille vastuvõtt on olnud küllalt erinev.

“Jussi Sorjanen pole Gorkit jäljendanud, vaid loovalt arendanud,” sõnab üks arvustaja. “... teatris näeb pigem Gorki surematust näidendist inspireeritud lihtsustatud näitemängu, mille autoriks on lavastaja Jussi Sorjanen,” teatab teine.

Kolmas võtab kokku vaatajate reaktsioonid saalis: “Osa publikust läks “surnud inimese looga” elavalt kaasa, muist jäi äraootavaks ja väike osa muutus nõutuks või maandus vaatlejapositsioonil.”

Vestlusõhtul võetakse vaatluse alla kriitiku roll lavastuse juures ning võrreldakse kriitika mõjuerinevusi Eesti ja Soome kultuuriruumis.

Vestlust hoiab üleval Rakvere teatri välissuhete juht Erni Kask.

Sarja “RT vestleb” avaüritus toimus septembris ning siis tekkis elav mõttevahetus lavastaja Andres Noormetsa, trupi liikme Peeter Rästase ja vaatajate vahel pärast A. Tšehhovi “3 õe” etendust.

Vestlus toimub Rakvere teatri väikese maja kohvikus ja see on avatud ka neile, kes lavastust “Põhjas” juba varem näinud või hiljem vaatama kavatsevad minna.

Vestlusringis osalemine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles