Kaks ema said valmis lastele raamatu jumalast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat sündis moslemi ja kristlase koostöös.
Raamat sündis moslemi ja kristlase koostöös. Foto: Kätlin Hommik-Mrabte

Kahe poja ema Pille Toompuu, kes on ühtlasi Rakvere Kolm­ainu koguduse õpetaja abikaasa ja religiooniantropoloogia magister, on koos saarlanna Kätlin Hommik-Mrabtega valmis saanud lasteraamatu “Kes tegi maailma?”, olles selle sisuliseks toimetajaks.

Kätlin Hommik-Mrabte kirjutas moslemina lasteraamatu, milles sisalduvad lood võiksid olla abimaterjaliks, kui laps hakkab jumala vastu huvi tundma ja sellekohaseid küsimusi esitama. Näiteks püütakse vastata küsimustele: kes tegi maailma? Kes tegi mind? Milline ta on? Kas ta teab kõike? Mida ta meist tahab? Miks jumal laseb juhtuda pahadel asjadel?

“Oleme Kätliniga käinud Kuressaares ühes koolis, aga suhtlema hakkasime hiljem,” rääkis Pille Toompuu. “Nüüd võttis ta ühendust ja palus käsikirja lugeda ning anda tagasisidet, kuidas sellised tekstid võiksid sobida kristlastele. Ja nii ma andsin oma hinnangu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles