Sügisvärvid aiavaasi ja amplisse

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seidi Küttise sügisesed kompositsioonid: ilukapsad, kanarbikud ja eerikad annavad meeleolukat purpurset värvi, hõbedasel padipõõsal ja pikkadel kõrtel – teravaõielistel kastikutel – on seadetes oma roll. Küttis soovitab julgesti proovida erinevaid kõrrelisi, näiteks õhulist lendlevat juus-stepirohtu ja jõhv-stepirohtu kasutada – need on külmade tulles ja härmatisega kattudes iseäranis toredad.
Seidi Küttise sügisesed kompositsioonid: ilukapsad, kanarbikud ja eerikad annavad meeleolukat purpurset värvi, hõbedasel padipõõsal ja pikkadel kõrtel – teravaõielistel kastikutel – on seadetes oma roll. Küttis soovitab julgesti proovida erinevaid kõrrelisi, näiteks õhulist lendlevat juus-stepirohtu ja jõhv-stepirohtu kasutada – need on külmade tulles ja härmatisega kattudes iseäranis toredad. Foto: Meelis Meilbaum

Suvised lopsakad ja värvikirevad lilleamplid-rõdukastid on saanud praeguseks möödanikuks ning sealsed taimed jõudnud oma eluringiga kompostihunnikusse. Kuid lilleanumad ei pea jääma sugugi tühjaks, vaid võivad pakkuda veel pikalt silmailu, kui need täita sügisese taimevalikuga.

Aiakujundaja Seidi Küttis soovitab julgelt kasutada sügisestes aiakompositsioonides mitmesuguseid kõrrelisi. “Mu enda suur lemmik on juus-stepirohi. Ta on väga efektne ka talvel, kui on härmas,” kirjeldas Seidi Küttis. Kuigi juus-stepirohi on talvel kaunis vaadata, kevadel ta tõenäoliselt edasi ei kasva, sest külm on oma töö teinud. Kuid külmakindel peaks meie oludes olema teine tore kõrreline – harilik sinihelmikas.

Kõrrelistega soovitab ta sobitada kanarbikke, eerikaid, ilukapsaid, padipõõsaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles