Eile toimus riigikogu konverentsisaalis MTÜ Pane Oma Meeled Proovile korraldatud simulatsioon, milles parlamendi liikmed said omal nahal kogeda, kuidas on olla nägemis-, kuulmis- või liikumispuudega inimene.
Eile toimus riigikogu konverentsisaalis MTÜ Pane Oma Meeled Proovile korraldatud simulatsioon, milles parlamendi liikmed said omal nahal kogeda, kuidas on olla nägemis-, kuulmis- või liikumispuudega inimene. Foto: Tairo Lutter

Eile toimus riigikogu konverentsisaalis MTÜ Pane Oma Meeled Proovile korraldatud simulatsioon, milles parlamendi liikmed said omal nahal kogeda, kuidas on olla nägemis-, kuulmis- või liikumispuudega inimene. Ratastooli “aheldatud” Einar Vallbaum rääkis, et liikumispuudega inimese elu kõige meeldivam ei ole. “Kui Aivar Kokk kukkuma hakkas, oli esimene mõte appi tormata, aga tõusta ju ei saa,” lausus Vallbaum. Ta lisas, et ratastooliga liikumine on omaette teadus. “Pärast sellist päeva oskad puuetega inimestele ja nende probleemidele rohkem tähelepanu pöörata,” nentis Vallbaum. Kummaline on aga see, et tõsisele probleemile pühendatud üritus pakkus riigikogu liikmetele väga palju lõbu.

Kommentaarid
Copy