Põlulasse võib tulla ohustatud kalaliikide taastamiskeskus

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunnar Klaas Marko Pomerants ja Ene Saarde Põlula kalakasvatuses ringkäiku tegemas.
Kunnar Klaas Marko Pomerants ja Ene Saarde Põlula kalakasvatuses ringkäiku tegemas. Foto: Agnes Aus

Teisipäeva õhtul RMK Põlula kalakasvatuskeskust külastanud keskkonnaminister Marko Pomerantsi hinnangul oleks mõistlik keskus välja arendada ohustatud kalaliikide taastamiskeskuseks.

“Et lisaks lõhele oleks võimekus ka muid taastamist vajavaid liike kasvatada,” märkis Pomerants, kes tõi näiteks siia ja harjuse. Mõni aasta tagasi lõpetati meriforelli asustamine seoses looduslike populatsioonide rahuldava seisundiga, vajadusel on seda võimalik taasalustada.

Põlula kalakasvatuskeskuse juht Kunnar Klaas rääkis, et kokkusaamine ministriga oli igati tegus. “Kõige suurem mure on meil karantiinihoone puudumine, selle olemasolu annaks võimaluse tuua loodusest noorkalu ja sugumaterjali ning veenduda, et me koos nendega tootmishoonetesse haigusi sisse ei too,” kõneles Klaas. Lisaks annaks karantiinihoone olemasolu tema sõnul võimaluse paljundatavate liikide hulga suurendamiseks.

Marko Pomerantsi sõnul on karantiinihoone rajamine esmatähtis, sest lisaks muule vähendab kaladelt jõgede ääres marja lüpsmine viljastumise õnnestumist. Järgmisel nädalal algabki lõhede marjalüps, et see hauduma panna.

Loe edasi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles