Tulevased maastikuarhitektid ja kohalikud noored kujundavad Ida-Virumaa tööstusalasid

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi.
Põlevkivi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

TTÜ Virumaa kolledžis toimub täna ja homme kahepäevane Põlevkivi Kompetentsikeskuse poolt algatatud loomeprojekt, mille eesmärgiks on leida Ida-Virumaa tööstusaladele uusi põnevaid lahendusi.

Projekti on kaasatud Eesti Maaülikooli maastikuarhitektid ning kolledži tudengid ja kohalikud noored. Maastikuarhitektid oskavad analüüsida ja hinnata keskkonda ning luua hästi toimivaid lahendusi, kuid et paremini mõista Ida-Virumaad ja kogukonna soove, on oluline kaasata ka kohalike noori.

Ideede leidmist alustatakse 22. oktoobril külastustega piirkonna tööstusaladele, tutvutakse erinevate näidete, näiteks Estonia kaevandus, Kohtla kaevanduspark, Tammiku ja Aidu karjäär.

23.oktoobril toimub Virumaa kolledžis seminar ja ajurünnak, et vormistada visuaalselt võimalikud lahendused.

Kahepäevas projekti tulemusel tekkinud ideed analüüsitakse Maaülikooli õppejõudude, Eesti Energia, Mäetaguse Vallavalitsuse ja Virumaa kolledži esindajate poolt. Eesmärgiks on anda noortele võimalikult palju tagasidet, et maastikuarhitektid saaksid oma aine raames valminud ideedega edasi töötada.

Ideelahendusi jagatakse ka sotsiaalmeedias, et kogukonnal oleks võimalus kaasa rääkida ja pakkuda ka ise erinevaid lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles