Õhtu kolme klaveriduoga

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaveriduo Nata-Ly Sakkos – Toivo Peäske.
Klaveriduo Nata-Ly Sakkos – Toivo Peäske. Foto: kammerfest.ee

Esmaspäeva, 26. oktoobri õhtul on Rakveres kahel kontserdil võimalik kuulata kolme klaveriduot.

Kell 18 mängivad Lääne-Virumaa Keskraamatukogus neljal käel kaks võluvat noort daami Maila Laidna ja Tiiu Sisask.

Teine kontsert algab Rakvere Muusikakoolis kell 19 ja just Tiiu isa Urmas Sisaski teosega “Andromeeda“, mida esitavad neljakesi 8-l käel kaks duot, kes naasid äsja Eesti Klaveriorkestriga Shanghaist edukalt kontserdireisilt. Need on Piret ja Lauri Väinmaa ning Tallinna Klaveriduo Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske.

Neil neljal muusikul seisab ees kontsert Peterburi Jaani kirikus ning seda kava nad Rakveres mängivadki. Lisaks Sisaskile on Eesti autoritest kavas veel Erkki-Sven Tüüri ja Alo Põldmäe teosed, klassikutest aga Johannes Brahms ja Maurice Ravel. Neid teoseid mängib kumbki duo eraldi, aga kontsert lõpeb jälle kahe duo koosmänguga ning esitatakse Ignaz Moschelese (omaaegne väljapaistev pianist) Suur Duo “Kontrastid”.

Huvilistel on võimalus raamatukogust üle õue muusikakooli jalutada, et mõlemast kontserdist osa saada. Sealjuures tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles