Maja nagu Šveitsis, kelder nagu lossis, pere nagu raamatust – perekond Valteri argipäev

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari ja Sandra Valter ning lapsed Anette (paremalt), Johanna ja Mattias oma uue kodu uhkel kivivundamendil, mille pereisa oma kätega üles ladus.
Olari ja Sandra Valter ning lapsed Anette (paremalt), Johanna ja Mattias oma uue kodu uhkel kivivundamendil, mille pereisa oma kätega üles ladus. Foto: Marianne Loorents

“Vend viskab nalja, et kui Rakvere linnust on vaja taastama hakata, siis tegijat pole kaugelt vaja otsida,” pajatab Nõmmise külas asuva Künka talu peremees Olari Valter oma kodukeldris, kus viibides tekib tõepoolest tunne, nagu oleks mõnes vanas lossis või kindluses. Aga see on alles algus.

Nimelt on noor perekond Valter otsustanud oma elu rajada maale. Selles pole muidugi midagi väga erilist. Kuid nad on ka otsustanud pangalaenu mitte võtta ning järk-järgult oma maja ise ehitada, alustades kaevamistöödest kuni korstna kõige viimase kivi paikapanekuni. Selliseid peresid on Eestimaal pigem vähe.

Ent see ei tähenda, et viimased kümme aastat oleks üürikorteris vireletud ning ehitustandri vahet sõidetud. Valterid said päranduseks vana, 1950ndate paiku ehitatud maja. Mõeldi, kas vana üles vuntsida või ümber lükata. Otsustati viimase kasuks. Aga mitte enne, kui uus on püsti. Ja nii tuli vana veidikenegi elamiskõlblikuks sättida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles