Rakvere Raibe: Kiri

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja arutleb rassisimi üle meelelahutuses. Foto on illustratiivne.
Lugeja arutleb rassisimi üle meelelahutuses. Foto on illustratiivne. Foto: Viktor Burkivski

Peatagem rassism meelelahutuses

Kirjutan teile selleks, et juhtida tähelepanu meie meelelahutustööstuses vohavale poliitilisele ebakorrektsusele. Kiiremas korras tuleb keelata mustanahaliste, homoseksuaalide ja teiste vähemuste, aga ka naiste parodeerimine, sest sellega tuuakse esile rassistlikke, šovinistlikke ja muid taolisi ilminguid. Kuidas saab saates “Su nägu kõlab tuttavalt” küll parodeerida neegerlauljat B. B. Kingi või meestearmastajat Elton Johni? See on ju mõnitamine ja räige solvang! Isegi pimedat Stevie Wonderit on järele tehtud. Kuhu see kõlbab!

Omaette teema on see, et mehed teevad järele naisi ja pilavad kohmakalt nende kehakeelt ja miimikat. Halloo! See ei ole normaalne! Kuid rassistlikud solvangud levivad valimatult kirjandusteostes ja me ei räägi ainult tänapäevastest teostest, vaid ka klassikast ja, taevas hoidku, lastekirjandusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles