Mees tahtis tappa, et taas vangi minna

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

14. oktoobri õhtul tungis 65aastane mees Rakvere bussijaamas noaga kallale temale täiesti võõrale 71aastasele naisele, kel õnnestus nuga ära võtta ning seetõttu jai kuritegu lõpule viimata.

Naine sai oma elu eest võideldes mitu lõikehaava. Politsei pidas mehe sündmuskohal kinni.

Kahtlustatav on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud isikuvastaste kuritegude eest, samuti ka tahtliku tapmise eest. Viimati vabanes mees vangist 9. oktoobril, vaid viis päeva enne kõnealust tapmiskatset. Kahtlustatav selgitas, et tal polnud kuskil elada, samuti puudus tal igasugune sissetulek ning tal ei jäänud muud üle, kui kuritegu sooritada, et vangi minna.

Viru ringkonnaprokuratuur taotles mehe vahistamist ja maakohus rahuldas taotluse.

Rakvere politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Key Paju ütles, et juhtumeid, kus inimene tahab uue kuriteo sooritamisega tagasi vanglasse, on väga vähe. Lääne-Virumaal üks-kaks aastas.

"Teod ei ole nii julmad kui nüüd," jätkas Paju. Tavaliselt pannakse vanglasse tagasi pääsemiseks toime uus vargus või ollakse nõus üles tunnistama vanad vargused, mida politsei veel ei tea.

Vanglasse soovitakse tagasi seepärast, et seal on peavari, söök ja riie olemas. Paju sõnul pole inimestel suvel probleemi, kuid külmade saabudes satutakse toimetulekul raskustesse. Ja nii tahetaksegi tagasi trellide taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles