Tapale jõudis ameeriklaste soomustehnika

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel reedel saabus Tapale USA armee uus rotatsioon. Täna jõudis rongiga Tapale ka nende tehnika.

Ameeriklastel on kokku ligi 40 masinat, sealhulgas tankid Abrams M1A2, kümme jalaväe lahingumasinad Bradley ning ning kaks pioneeritanki.

Saabunud tehnikat hakkab kasutama Tapal paiknev Ameerika Ühendriikide maaväe 3. jalaväediviisi 1. soomusbrigaadi lahingüksuse 69. soomusrügemendi 3. pataljoni A-kompanii, mis alaliselt paikneb Ameerika Ühendriikides Georgia osariigis Fort Stewarti baasis.

Saabunud kompanii vahetab välja 503. jalaväerügemendi 2. pataljoni D-kompanii, mis suundus möödunud nädala lõpus tagasi oma alalisse baasi Itaalias. Novembri keskpaigas lisandub juba olemasolevale rasketehnikale kolm 155mm-kaliibrilise haubitsaga liikursuurtükki M109 Paladin, mis tulevad Eestisse esmakordselt ning jäävad siia kuni detsembri esimese pooleni.

Uuel rotatsioonil on kavas harjutada nii iseseisvalt kui koos  1. jalaväebrigaadi üksustega, sealhulgas viiakse novembris tankidele Abrams M1A2 ning jalaväe lahingumasinate Bradley keskpolügoonil läbi lahinglaskmised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles